Den sanne tränaren Andreas Holmberg



Det är ju inte bara biskopar - falska och riktiga - som heter Andreas Holmberg nuförtiden. Även en fotbollsspelare och allsvensk tränare heter Andreas Holmberg. Han spelade många år för sitt Degerfors IF (se bilden ovan) innan han blev tränare för samma klubb. Han är född 1980 och alltså lite yngre än vi biskopar, men det är ju klart hedrande (i varje fall för en falsk biskop) att få dela förgreningssida på Wikipedia även med honom. (Kom igen nu, alla ni andra som också heter Andreas Holmberg!). Och jag har aldrig debatterat med honom eller fått någon e-post som egentligen skulle till Degerfors, så det har inte rått någon misstämning eller oklarhet mellan oss på så vis heller.

Men den riktige tränaren Andreas Holmberg och klubben Degerfors IF är snart inte allsvenska längre, eftersom Degerfors IF i söndags inte lyckades vinna borta över serieledarna och guldaspiranterna Elfsborg! Visserligen är 2-2 borta mot Elfsborg ett på många sätt fantastiskt resultat efter en strålande match, där Degerfors IF ledd med både 0-1 och 1-2. Men båda lagen hade behövt en seger för sina respektive syften (SM-guld respektive allsvenskt kontrakt). 

Nu åker Degerfors IF ut ur allsvenskan och får spela i Superettan nästa säsong. En klen tröst är då att den andre av "bröderna Holmberg", Fredrik Holmberg, samtidigt gick upp i allsvenskan med sitt GAIS. Det hade förstås blivit roligare om holmbergarna fått möta varann i spännande "familjederbyn" nästa år. Men grattis till Fredrik i alla fall!

Nå, det finns viktigare segrar att vinna än de över andra fotbollsklubbar (eller brorsan). Den här segern vann Andreas Holmberg i alla fall alldeles i början av sin allsvenska tid med Degerfors, och det var ju stort. Grattis, Andreas!

(Undrar ändå vilket fotbollslag den riktige biskopen Andreas Holmberg håller på? Själv brukar jag hålla på det nordligaste, vad gäller allsvenskan åtminstone).


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En Norgehistoria om abortfrågan

Den sanne domprosten Jönsson

Den falske biskopen Nils?