En Norgehistoria om abortfrågan

Den 17 mai. Norges nationaldag. Den falske biskopen Andreas Holmberg får in sin första debattartikel på länge i tidningen Dagen. Den sista tiden har han annars mest härjat i kommentarsfälten i tidningens nätupplaga, men nu kommer den falske biskopen alltså ut även i pappersform.

Men ve och fasa! I nätupplagan är debattartikeln (i abortfrågan) illustrerad med en bild på den alldeles ovanligt riktige biskopen i Stockholm, alltså Andreas Holmberg Den Förste (född fyra år före den falske)! Vilken mardröm! Vilken ohygglig mardröm! Den sanne, rätte och riktige biskopen blev ju redan från början illa berörd av att blandas ihop med den falske (i Kyrkans Tidnings sammanhang). Det kunde ju rent av ha hotat hans avancemang till biskopsstolen.

Och så händer detta! Den falske biskopen led med den riktige, skrev mejl till Dagens och insändarredaktionen, ja, bestormade den och vädjade till den att omedelbart ta bort den sanne och verklige biskopens bild från denna debattartikel, som han naturligtvis på inga villkors vis hade kunnat skriva själv.

Av någon anledning. För man måste nog kunna tänka sej att åtskilliga av 1900-talets biskopar i Svenska kyrkan kunnat tänka sej att skriva något liknande.

Vad tror ni själva?

Nu är den riktige biskopen i varje fall borttagen från Dagens nätupplaga (från just den här artikeln, alltså).

Puh!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den sanne domprosten Jönsson

Semestertider