SKR för 15 år sedan

När mina barn var 6, 4 resp 2 år (2008) stod alla kyrkor i Sveriges Kristna Råd bakom en äktenskapssyn som sossar och centerpartister (ni vet, den där s k kyrkliga nomineringsgruppen som på Kyndelsmässodagen valde en kulturell muslim till partiledare) tycker borde leda till avkragning för de präster som fortfarande står fast vid den. Reagerar inte samfunden i SKR på denna hårda linje mot den äktenskapssyn de flesta av dem fortfarande företräder - eller ser de alltsammans som en "intern svenskkyrklig angelägenhet"? Men är ingen i SKR partimedlem i S och C? Har ingen röstat på dessa partier?

Som den falske biskop jag är tycker jag iaf att det är rätt pikant att den riktige biskopen Andreas Holmberg inte längre prästviger kandidater som fortfarande står för den äktenskapssyn hela Sveriges kristna råd stod för så sent som 2008. Det är ändå ingen församling som vill ha dem, trodde visst biskopen. 

"Det går snabbt i ungdomsvärlden", som nån sa. Men det kan snabbt slå tillbaka också. Och då sitter vissa ledare, män såväl som kvinnor, med skägget i kyrkohistoriens brevlåda.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En Norgehistoria om abortfrågan

Den sanne domprosten Jönsson

Den falske biskopen Nils?