Riktige biskopen Andreas Holmberg sägs ha ryggrad!


Som ni minns var ju den alldeles ovanligt riktige prästen Lars Gårdfeldt lite tveksam till om den riktige biskopen Andreas Holmberg verkligen kunde räknas som en av "de tre vise männen". Den riktige biskopen verkade ju inte personligen helt övertygad om att de präster som inte tror sej kunna viga två karlar med varandra till ett kristligt äktenskap omöjligen kan vara riktiga präster. Nej, han tycktes inte vilja viga dem till präster mest för att (som det då verkade) inga kyrkoråd i Stockholms stifts hursomhelst ville anställa dem, och tycktes alltså ha infört samma förfarande som beträffande diakoner: att de först måste ha en anställning för att kunna vigas.

Men idag tycks ingen tvekan finnas kvar hos den alldeles ovanligt riktige prästen Lars Gårdfeldt om att den riktige biskopen Andreas Holmberg trots alla betänkligheter hör till de tre vise männen - och därmed är en alldeles ovanligt riktig biskop. En riktig biskop, alltså en som förtjänar den alldeles ovanligt riktige prästen Lars Gårdfeldts belöning: att Gårdfeldt nu är villig att viga män med kvinnor till äktenskap också i Stockholms stift! Ja, den riktige biskopen Andreas Holmberg är inte bara en av de vise männen, han är tydligen också en av de blott tre biskopar som har ryggrad!

Enligt den alldeles ovanligt riktige prästen Lars Gårdfeldt, alltså. 

Falsk biskop som jag är tänkte jag just skriva att den riktige biskopen Andreas Holmberg väl ändå är en av de största syltryggar vår kyrka har skådat sedan biskopsämbetet under svåra hot och förföljelser infördes i vårt förutvarande hednaland? I konkurrens med Sören Dalevi och Mikael Mogren då, alltså, och konkurrensen är onekligen så knivskarp att det faktiskt är svårt att avgöra vem av dem som är största syltryggen. Ska vi låta Centerpartiet eller Socialdemokraterna avgöra?

Kanske det trots allt är någon av de andra stiftscheferna - eller t o m ärkechefen - som är syltigast i ryggen? För en sak har ju den alldeles ovanligt riktige prästen Lars Gårdfeldt rätt i: att det är väldigt konstigt att vi ännu inte får veta hur de övriga stiftscheferna ställer sej till syltryggarnas politrukartade kampanj mot präster med klassisk evangelisk-luthersk äktenskapssyn. 

Hallå Karin! Hallå Martin! Hallå Åsa! Hallå Eva! Hallå Johan D! Hallå Åke! Hallå Susanne! Hallå Johan T! Hallå Erik! Hallå Fredrik! Hallå Marika! Hallå!!! Hallå!!! Hallå?????

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En Norgehistoria om abortfrågan

Den sanne domprosten Jönsson

Den falske biskopen Nils?