Men hur vet du att han inte...?

Jag minns ett meningsutbyte med den riktige biskopen Andreas Holmberg, innan vare sej han eller jag var biskop (vare sej falsk eller riktig), då han undrade hur jag kunde veta att den riktiga biskopen Eva Brunne inte hade hutat åt den riktige kyrkoherden Åke Nordström för hans "icke-teism bortom Gud".

Den dåvarande stiftsadjunkten Bengt Andreas Holmberg tänkte sej tydligen att en sådan åthutning kunde ha skett bakom lyckta dörrar, trots att förnekelse av Guds existens och (naturligtvis) Jesu sanna gudom skett offentligt, i bl a Kyrkans Tidning.

Så det är väl en och annan som tänker att den riktige biskopen Andreas Holmberg kanske har en annan attityd mellan skål och vägg än han offentligt verkar ha. Han kanske faktiskt fortsätter prästviga moderat heteronormativa kandidater, ifall de ber snällt? (Där "moderat" betyder något annat än för Ulf Kristersson och Birgitta Ed).

Men då får vi faktiskt säga att såväl reprimander gentemot icke-teistiska präster som godkännande av bekännelsetrogna dito bör ske offentligt. Om vi ska kunna ta biskopen på allvar. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En Norgehistoria om abortfrågan

Den sanne domprosten Jönsson

Den falske biskopen Nils?