Arbetsvägrare


Aha! Det är DÄRFÖR de inte bara riktiga utan också visa (i motsats till "knäppgökar" som påven och kardinalen?) biskoparna inte vill prästviga kandidater som tror att äktenskapet per kristen definition är ett förbund mellan man och kvinna! De ARBETSVÄGRAR ju!

Fast varför sa inte den riktige (fast kanske inte fullt så vise) biskopen Andreas Holmberg det när tidningen Syre frågade? Då skyllde han ju på kyrk-oråden i Stockholms stift som inte ville anställa såna där "knäppgökar". (Som inte den riktige biskop Andreas men väl den riktige biskop Sören brukar uttrycka sej om dem som är mer katolskt troende än han själv). För Sören!

De är alltså arbetsvägrare. Jaha. Ungefär som samvetsömma barnmorskor nuförtiden brukar kallas "vårdvägrare". För det räknas ju numera som vård att ta bort en sån där cancersvulst som ett foster kan vara (om det inte är önskat). Särskilt om det har en kromosom för mycket. Inga riktiga biskopar brukar protestera mot sådana operationer eller ta de "vårdvägrande" barnmorskorna i försvar. Så det är inte konstigt att det är klent beställt med försvaret av samvetsömma präster.

Vi falska biskopar och ärkebiskopar däremot är ju fria att tänka: det här låter inte riktigt klokt! Är det inte främst "de tre vise männen" som är arbetsvägrare, när de vägrar prästviga unga, någorlunda bekännelsetrogna kandidater för präst i vår till namnet evangelisk-lutherska kyrka? Vad ska vi ha våra biskopar till? Vad menade Jesus? Vad säger Luther?

Nu ska man tydligen kunna lita på att såväl biskopar, präster som barnmorskor underordnar sej Staten (och Centerpartiet) mer än Skriften.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En Norgehistoria om abortfrågan

Den sanne domprosten Jönsson

Den falske biskopen Nils?